top of page

Ta vare på ditt nye møbel

Vi anbefaler ved kjøp av nytt møbel i tekstil at man støvsuger sofaen/stolen nøye, før man legger på et tynt lag med impregnering. Dette beskytter tekstilet effektivt mot flekker og søl. Det vil også bidra til at overflaten blir enklere å holde ren.


Alle møbler trenger litt omtanke i hverdagen for å holde det fint og rent over tid. Noe av det viktigste man kan gjøre er å støvsuge møbelet regelmessig. Det for å hindrer at støv og smuler osv. sliter på stoffet.

De fleste tekstiler tåler sollys, men stoffet kan bli bleket over tid av sollys. Lysektheten som er oppgitt for tekstilet er beregnet på gjennomsnittlig dagslys, og ikke for direkte sollys. Det anbefales solskjerming om det er fare for ekstra sterkt sollys.

Mange av våre tekstiler er oppgitt til å kunne vaskes i maskinen på 30 grader skånsom vask. Trekkes settes i så fall på før 100% tørt. Husk å sjekke nøye om tekstilet i ditt møbel tåler maskinvask!!

Begrep

Martiindale: Et tekstil som har mer enn 25.000 omdreininger i Martindale-testen uten å vise tydelig slitasje blir beregnet som et hardt bruk tekstil.


Pilling (nupping): Skalaen går fra 1-5, der 1 er dårligst og 5 er best.


Lysekthet:Tekstiler forandrer seg når de blir utsatt for lys, vann, vask eller andre påkjenninger. Alle stoffer og farger falmer og blekner over tid, men enkelte farger falmer likevel raskere enn andre. Lysekthet angir evnen et fargestoff har til å bevare fargen sin når det utsettes for lys, spesielt sollys. Det beste mulige resultatet er  8 (ingen falming) Det dårligste resultat er 1.

interiørdesign
Vedlikehold tekstilmøbler: Tekst
bottom of page